Κανναβιδιόλη & Εποχική Αλλεργία

Posted by Sotiria 07/05/2021 0 Comment(s) Κανναβιδιόλη & Ασθένειες,

 

CBD(Κανναβιδιόλη) & Εποχική Αλλεργία

 

 

 

 


Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου όπου οι μέρες μεγαλώνουν, ο ήλιος είναι πιο δυνατός και τα λουλούδια ανθίζουν. Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία τις γεμάτες ήλιο ημέρες της άνοιξης, όμως, ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει λόγω των εποχικών  αλλεργιών. Οι εποχιακές αλλεργίες προέρχονται κυρίως από έκθεση στη γύρη που είναι μια ουσία που υπάρχει στον αέρα σε έντονο βαθμό κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οι αλλεργίες προκαλούνται όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά σε μια ξένη ουσία. 

 

 

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στα αλλεργιογόνα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν σε μια ποικιλία συμπτωμάτων. Μερικά συμπτώματα αλλεργιών μπορεί να είναι η κούραση, τα εξανθήματα, τα υγρά μάτια, το πρήξιμο και το φτέρνισμα.
Αναλόγως τον οργανισμό, τα συμπτώματα μπορεί να έχουν την μορφή απλώς μιας μικρής ενόχλησης έως και σοβαρά προβλήματα όπως δυσκολία στην αναπνοή και πρήξιμο στο λαιμό.

 

 


Αντιμετώπιση αλλεργιών με αντισταμινικά

Ο πιο συχνός τρόπος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της εποχικής αλλεργίας είναι τα αντισταμινικά φάρμακα. Τα συμβατικά φάρμακα για τις αλλεργίες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων των αλλεργιών, ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλούνται παρενέργειες οι οποίες φυσικά ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Μερικές παρενέργειες είναι για παράδειγμα η θολή όραση, η ναυτία, η υπνηλία και η σύγχυση. 

 

 


Με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει η Κανναβιδιόλη(CBD);

Η Κανναβιδιόλη(CBD) δεν μπορεί να θεραπεύσει τις αλλεργίες, όμως, έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη ως ουσία για την συγκεκριμένη περίπτωση. Η Κανναβιδιόλη μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη της ευεξίας του σώματός σας.

Μελέτες αναφέρουν πως μπορεί η Κανναβιδιόλη να σταματήσει τα μαστοκύτταρα από την απελευθέρωση ισταμινών. Για παράδειγμα, όταν έρχεστε σε επαφή με την γύρη, στο ανοσοποιητικό σας σύστημα δημιουργείται μια αλυσιδωτή αντίδραση και απελευθερώνονται ισταμίνες ως μορφή προστασίας. Στη συνέχεια εμφανίζονται οι ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις. Η Κανναβιδιόλη λοιπόν ενδεχομένως να μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)


Η Κανναβιδιόλη(CBD) επίσης είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και αυτή της η ικανότητα μπορεί να φανεί χρήσιμη στις φλεγμονές που μπορεί να δημιουργηθούν από την αλλεργία. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

 


Η Κανναβιδιόλη δεν αποτελεί θεραπεία για την εποχική αλλεργία

Η Κανναβιδιόλη μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του σώματος και της ευεξίας σας, καθώς και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας. Αλλά δεν είναι θεραπεία για εποχιακές αλλεργίες. Πάντα συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ιατρό που γνωρίζει την κατάστασή σας και μπορεί να σχεδιάσει ένα πλάνο θεραπείας αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Κανναβιδιόλη δεν προορίζεται για αντικατάσταση του χορηγούμενου φαρμάκου σας ή και για χρήση σε αλλεργίες χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

 

 

 

Πηγές

 

Leave a Comment