Κοροναϊός: Μπορεί η Κάνναβη να αποτρέψει τη μόλυνση;

Posted by Sotiria 18/01/2022 0 Comment(s) Κανναβιδιόλη & Ασθένειες,Κανναβινοειδή,

 

 

Μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως τις τελευταίες ημέρες, αφορά σημαντικά ευρήματα σχετικά με την Κάνναβη και το γεγονός οτι μπορεί ενδεχομένως να αποτρέψει πιθανή μόλυνση από τον ιό Covid-19.

 

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nature Products αναφέρει πως δύο από τις πολλές χημικές ενώσεις που συναντώνται στο φυτό της Κάνναβης εμφανίζονται ως δυνητικά ικανές να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την Covid-19. Οι ενώσεις αυτές είναι η CBDA και η CBGA

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι ενώσεις CBD-A και CBG-A συνδέονται με τις πρωτεϊνες του ιού και καταφέρνουν να αποτρέψουν την ενδεχόμενη μόλυνση του οργανισμού. Ακόμη, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των ενώσεων έναντι των παραλλαγών άλφα και βήτα του ιού σε εργαστήριο. Η μελέτη δεν περιελάμβανε τη χορήγηση των συμπληρωμάτων σε άτομα ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με αυτούς που δεν το κάνουν.

 

Σύμφωνα με πολλές μελέτες εδώ και χρόνια, είναι αποδεδειγμένο πως η Κάνναβη μπορεί να αποδειχθεί ένας ισχυρός σύμμαχος στην προστασία του οργανισμού μας και στην ομαλή λειτουργία του. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα που να περιέχουν CBD & CBG διαφορετικής μορφής (Έλαια, Κάψουλες, Υπόθετα, κλπ.)

 

 

 

  • Πληροφορίες σχετικά με την Κάνναβη και τις ευεργετικές της ιδιότητες δείτε εδώ: https://cbdgreece.gr/Blog

 

 

Leave a Comment